Ze zijn met z’n tweeën van onschatbare waarde geweest voor tal van R&R bands. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat veel artiesten lang niet zo goed uit de verf kwamen als zij er niet waren geweest. De zangeressen Lies Schilp en Inge Bonthond stonden op het podium met Golden Earring, The Nits, Het Goede Doel, VOF De Kunst, Powerplay, André Hazes, Jan Akkerman, Frédérique Spigt, Lois Lane, Ellen Ten Damme, The Scene, Percy Sledge, Udo Lindenberg en Spandau Ballet… en zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar hun grootste wapenfeiten zijn toch wel Herman Brood en Gruppo Sportivo.

Dan hebben we het over de Bombitas! En nu brengen ze onder hun eigen naam een zomerse single uit. ‘I don’t wanna lose’. Een heerlijk vrolijk en zonnig liedje dat je lekker kunt luisteren op weg naar je vakantiebestemming.

Met I don’t wanna lose willen de Bombitas een hart onder de riem steken van de LHBTI community.  It’s all about love ?

Bombitas
Backstage

Bombitas Backstage promo »

Bombitas Backstage

zaterdag 21 augustus 2021

Bostheater Stortemelk – Vlieland.
aanvang 20:00 uur

Reserveren en info»

Herman Brood doopte Bombitas om tot zijn achtergrondkoortje. Zangeressen Lies Schilp en Inge Bonthond opereerden decennia lang onder deze naam bij de roemruchtste bands van Nederland in een periode waarin seks, drugs & rock ’n roll hoogtij vierden.

Gruppo Sportivo, Herman Brood & his Wild Romance, Girls Wanna Have Fun, The Frog, I’ve got the Bullets, Udo Lindenberg, Percy Sledge, Jan Akkerman en Ellen ten Damme: het is nog geen kwart van de bands en artiesten waar zij mee op tour gingen. Hoe hielden de dames stand in het deze woelige jaren?

‘Bombitas Backstage belooft een avond vol humor, energie, wat melancholie, een aantal verrassingen, maar vooral plezier…”

In de muziekvoorstelling Bombitas Backstage vertellen Lies en Inge wat ze achter de schermen hebben ze gezien, gehoord (en gedaan…). Met Gruppo Sportivo oprichters, pianist: Peter “Superman” Calicher en drummer Max Mollinger, mag je een mix van verhalen en bijbehorende muziek verwachten naar aanleiding van 40 jaar toeren.

Bombitas Backstage gaat in seizoen 2021/2022 van start.

Lies Schilp

Lies Schilp

Lies begint haar carrière als zangeres in 1980 bij Gruppo Sportivo. In 1983 vraagt Herman Brood haar om samen met Robbie Schmitz zijn achtergrondkoortje de Bombitas te vormen. Net zoals bij Sportivo tourt Lies met Brood in Nederland en in de rest van Europa, met name in Duitsland. Na een paar kleine uitstapjes met een eigen band en als backing vocals van o.a. Udo Lindenberg stopt Robbie met de Bombitas.

Lies gaat verder met Inge Bonthond bij Herman Brood en later ook weer bij Gruppo Sportivo. In 1990 richt Lies de gelegenheidsvrouwenband Girls Wanna Have Fun op met de crème-de-la-crème van de Nederlandse rockdiva’ s.

Inge Bonthond

Inge Bonthond

Inge werd bekend met de Rotterdamse band The Frozen Frog van zanger Rick de Vito. Ook The Frog was succesvol in Nederland en Duitsland.

Inge tourt met Percy Sledge en I’ve got the Bullets. In 1990 vraagt Herman Brood haar om samen met Lies als Bombitas bij zijn Wild Romance te komen zingen. Lies en Inge zingen dan al een paar jaar samen. Na de periode bij Brood gaan ze, tot op de dag van vandaag, onder de naam Bombitas verder.

Ook Inge maakte 25 jaar lang deel uit van het legendarische Girls Wanna Have Fun.

Bombitas Tour Dates

Boekingen

12 + 5 =

U kunt ook mailen naar : bombitas1983@gmail.com