Selecteer een pagina

Een korte muziekbiografie

1980 // Gruppo Sportivo

Begint haar carrière in 1980 bij de band Gruppo Sportivo.

1983 // Herman Brood

Drie jaar later vraagt Herman Brood aan Lies om samen met Robbie Schmitz te komen zingen bij zijn band The Wild Romance als het achtergrondkoortje de Bombitas. Veel touren en een paar hits verder besluiten de Bombitas het op eigen benen te proberen. Met de door Herman Brood geschreven single My Boy en nog vier zelfgeschreven singles bestormen ze de Nederlandse hitlijsten.

1988 // Udo Lindenberg

In 1988, in de roerige tijden vlak voor de Val van de Muur, neemt de Duitse rockster Udo Lindenberg Lies en Robbie mee op tournee door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije met zijn Feuerland Revue.

Udo Lindenberg – Kopf bis Fuss

1990 // Herman Brood met Inge

Robbie besluit te stoppen met touren en Lies vraagt Inge Bonthond om haar op te volgen. In 1990 worden Bombitas Lies en Inge weer ingelijfd bij Herman Brood’s Wild Romance.
Herman Brood – Heatwave

1990 – 2015 // Girls Wanna Have Fun!

Intussen heeft Lies in 1990 de vrouwengelegenheidsband Girls Wanna Have Fun opgericht waarmee ze 25 jaar lang alle podia van Nederland platspeelt. In april 2015 stopt Girls Wanna Have Fun met een daverend afscheidsoptreden in Paradiso.
GWHF – afscheid Paradiso

2014 // BOMBITAS XL

Lies richt in 2014 samen met Inge en Gruppo Sportivo bandleden Max en Peter de band Bombitas XL op, waarmee ze samen met Jan van der Meij de grootste hits uit hun eigen pophistorie spelen.

2018 // GRUPPO SPORTIVO

In 2018 en 2019 is Lies weer op tournee met Gruppo Sportivo ter promotie van het nieuwe album GREAT! De band speelt als vanouds alle grote zalen en festivals plat.

Gruppo Sportivo – Beep Beep Love

Gruppo Sportivo GREAT live at Parkpop 2019

2020 // Legendary Albums Live

In 2020 starten Lies en Inge met een lange reeks theatervoorstellingen met het muziekproject Legendary Albums Live. Dit keer is het album Sticky Fingers van The Rolling Stones aan de beurt.

Gitarist Jan Akkerman en zanger Bert Heerink zijn samen met de Bombitas de speciale gasten van de LA Liveband.

Twee weken na de première van Sticky Fingers gaat Nederland in lockdown vanwege COVID-19, de overige 50 voorstellingen worden geannuleerd.

Legendary Albums Live – Sticky Fingers

2021 // Bombitas Backstage

Hoe maak je van de nood een deugd?

De Bombitas bedachten een nieuwe show, voor klein publiek op veilige afstand. In 2021 gaat de voorstelling in première.

Trivia over Lies

 

Bachelor Pad

Lies neemt met producer Tomoyuki Tanaka (田中知之) het nummer Bachelor Pad op onder de naam Fantastic Plastic Machine. Bachelor Pad wordt een clubhit in Japan en komt op de soundtrack van de film “Austin Powers-The spy who shagged me”

 

 

X-Factor

Lies is coach van het team van Henk Temming in de eerste editie van X-Factor

 

HVO-Querido

Bij de Amsterdamse dak-en thuislozenorganisatie HVO-Querido is Lies coördinator van alle muziekprojecten. Een van haar taken is het organiseren van muziekvoorstellingen, evenementen, open podia en videoclips met de cliënten van het muziekproject. De muzikale kerstvideo’s van HVO-Querido zijn intussen een begrip geworden.

 

Kerst 2020

Kerst 2019

Kerst 2015

Meer weten over HVO-Querido? www.hvoquerido.nl

 

Podiumpresentatie

Aan de bands en vocalisten van onder andere de Rockacademie, Popsport en Kickstart!/Cultuureducatie heeft Lies workshops Podiumpresentatie gegeven. Als dit ook iets voor jou of je band is dan kun je contact opnemen met liesschilp@gmail.com