Selecteer een pagina

Een korte muziekbiografie

begint haar carrière in 1980 bij de band Gruppo Sportivo. Drie jaar later vraagt Herman Brood aan Lies om samen met Robbie Schmitz te komen zingen bij zijn band The Wild Romance als het achtergrondkoortje de Bombitas. Veel touren en een paar hits verder besluiten de Bombitas het op eigen benen te proberen. Met de door Herman Brood geschreven single My Boy en nog vier zelfgeschreven singles bestormen ze de Nederlandse hitlijsten.

Gruppo Sportivo

In 1988, in de roerige tijden vlak voor de Val van de Muur, neemt de Duitse rockster Udo Lindenberg Lies en Robbie mee op tournee door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije met zijn Feuerland Revue.

Intussen heeft Lies in 1990 de vrouwengelegenheidsband Girls Wanna Have Fun opgericht waarmee ze 25 jaar lang alle podia van Nederland platspeelt. In april 2015 stopt Girls Wanna Have Fun met een daverend afscheidsoptreden in Paradiso.

Lies richt in 2014 samen met Inge en Gruppo Sportivo bandleden Max en Peter de band Bombitas XL op, waarmee ze samen met Jan van der Meij de grootste hits uit hun eigen pophistorie spelen.

In 2018 is Lies weer op tournee met Gruppo Sportivo ter promotie van het nieuwe album GREAT!